Składniki:
- 2szklanki mąki
- 2/3 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 100 g masła (do roztopienia)
- 1 jajko
- czekolada (najlepiej trochę białej i mlecznej)
Rozpuść masło w rondelku i pozostaw do ostygnięcia. Przygotuj dwie miseczki.W jednej zmieszaj mąkę, proszek, cukier a w drugiej jajko, rozpuszczone masło i mleko. Połącz zawartości obu miseczek. Czekoladę pokrój na kawałki i dodaj do ciasta, lekko mieszając. Wlej ciasto do papierowych foremek(papilotek) do 2/3 wysokości.
Włóż do pieca rozgrzanego do temperatury 200 st C i piecz przez 20 minut. Jeśli masz piekarnik z termoobiegiem to piecz muffinki maksymalnie 15 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz