Składniki:
250 g margaryny Kasi (dodałam inną)
300 g cukru
6 jajek
250 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 czubate łyżki gotowej masy makowej
2 łyżki likieru pomarańczowego (opcjonalnie) - ja nie dodałam ze względu na synka
cukier puder do posypania
bułka tarta do posypania tortownicy
300 g cukru
6 jajek
250 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 czubate łyżki gotowej masy makowej
2 łyżki likieru pomarańczowego (opcjonalnie) - ja nie dodałam ze względu na synka
cukier puder do posypania
bułka tarta do posypania tortownicy
Pieczemy przez ok godzinę w temp. 180 stopni. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest gotowe. Wystudzone oprószamy cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz