Jeden ze smaków dzieciństwa chyba każdego z nas. Zwłaszcza starszego pokolenia wychowanego nie na mleku modyfikowanym a na zwykłym mleku w proszku.
Składniki:
- 250 g margaryny
- 500 g mleka w proszku
- 125 ml. wody
- 4 łyżki kakao
- 200 g cukru
- 3 paczki herbatników
Do rondelka wlewamy wodę, wkładamy margarynę, wsypujemy cukier i roztapiamy. Studzimy. Do masy dodajemy mleko w proszku pomieszane z kakao. Mieszamy dokładnie aby nie było grudek, wsypujemy pokruszone herbatniki. Masę wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. (minimum 5 godzin).
Jak ja uwielbiam blok czekoladowy... pychotka! :)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń