Już dawno nie robiłam tej potrawy. Czas przypomnieć sobie jej smak.
Składniki:
- 2 op. ryżu
- 1 czerwona papryka
- 1 kiełbasa śląska
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- świeży lub mrożony zielony groszek
- świeża natka pietruszki
- świeży koperek
- sól
- pieprz
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni, na oliwie z oliwek smażymy drobno posiekany czosnek i cebulę pokrojoną w piórka. Po zarumienieniu wyjmujemy je z patelni i smażymy kiełbasę pokrojoną w półksiężyce. Po zarumienieniu kiełbasy, wrzucamy przesmażony czosnek z cebulką, dodajemy drobno pokrojoną paprykę i zielony groszek, drobno pokrojoną natkę pietruszki i koper. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Następnie wrzucamy ugotowany ryż, mieszamy i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz