Składniki:
- 2 jajka
- 350 g mąki tortowej
- kostka twarogu
- 3/4 szklanki cukru
- 200 g margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
- cukier waniliowy
- kilka kropel aromatu waniliowego
- tabliczka mlecznej czekolady
Margarynę rozpuścić i odstawić na bok, żeby przestygła.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, kremową masę. Twaróg zmielić, zmiksować ze śmietaną i połączyć z masą jajeczną. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Na koniec ciasto wymieszać z posiekaną czekoladą i olejkiem rumowym. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy babkowej z kominkiem. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 st.C (lub z termoobiegiem w 160 st.C). - See more at: http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2013/11/babka-serowa-z-czekolada.html#sthash.SUCnWnMy.dpuf
Margarynę rozpuścić i wystudzić.Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, kremową masę. Twaróg zmielić, zmiksować ze śmietaną i połączyć z masą jajeczną. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Na koniec ciasto wymieszać z posiekaną czekoladą i olejkiem rumowym. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy babkowej z kominkiem. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 st.C (lub z termoobiegiem w 160 st.C). - See more at: http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2013/11/babka-serowa-z-czekolada.html#sthash.SUCnWnMy.dpuf
Margarynę rozpuścić i odstawić na bok, żeby przestygła.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, kremową masę. Twaróg zmielić, zmiksować ze śmietaną i połączyć z masą jajeczną. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Na koniec ciasto wymieszać z posiekaną czekoladą i olejkiem rumowym. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy babkowej z kominkiem. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 st.C (lub z termoobiegiem w 160 st.C). - See more at: http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2013/11/babka-serowa-z-czekolada.html#sthash.SUCnWnMy.dpuf
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, kremową masę. Twaróg zmielić, zmiksować ze śmietaną i połączyć z masą jajeczną. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Na koniec ciasto wymieszać z posiekaną czekoladą i olejkiem rumowym. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy babkowej z kominkiem. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 st.C (lub z termoobiegiem w 160 st.C). - See more at: http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2013/11/babka-serowa-z-czekolada.html#sthash.SUCnWnMy.dpuf
Margarynę rozpuścić i odstawić na bok, żeby przestygła.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, kremową masę. Twaróg zmielić, zmiksować ze śmietaną i połączyć z masą jajeczną. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Na koniec ciasto wymieszać z posiekaną czekoladą i olejkiem rumowym. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy babkowej z kominkiem. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 st.C (lub z termoobiegiem w 160 st.C). - See more at: http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2013/11/babka-serowa-z-czekolada.html#sthash.SUCnWnMy.dpuf
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, kremową masę. Twaróg zmielić, zmiksować ze śmietaną i połączyć z masą jajeczną. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Na koniec ciasto wymieszać z posiekaną czekoladą i olejkiem rumowym. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy babkowej z kominkiem. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 st.C (lub z termoobiegiem w 160 st.C). - See more at: http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2013/11/babka-serowa-z-czekolada.html#sthash.SUCnWnMy.dpuf
Margarynę rozpuścić i odstawić na bok, żeby przestygła.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, kremową masę. Twaróg zmielić, zmiksować ze śmietaną i połączyć z masą jajeczną. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Na koniec ciasto wymieszać z posiekaną czekoladą i olejkiem rumowym. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy babkowej z kominkiem. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 st.C (lub z termoobiegiem w 160 st.C). - See more at: http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2013/11/babka-serowa-z-czekolada.html#sthash.SUCnWnMy.dpuf
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, kremową masę. Twaróg zmielić, zmiksować ze śmietaną i połączyć z masą jajeczną. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Na koniec ciasto wymieszać z posiekaną czekoladą i olejkiem rumowym. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy babkowej z kominkiem. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 st.C (lub z termoobiegiem w 160 st.C). - See more at: http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2013/11/babka-serowa-z-czekolada.html#sthash.SUCnWnMy.dpuf
Do miski wbijamy jajka i ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
W drugiej misce przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Do trzeciej miski mielimy twaróg i miksujemy ze śmietaną a później dodajemy do niego masę jajeczną.
Następnie do masy dodajemy na przemian po trochę przesianej mąki z proszkiem i rozpuszczoną margarynę. Do dobrze wymieszanego ciasta dodajemy pokruszoną czekoladę i aromat waniliowy.
Wszystko przekładamy do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy na babkę z kominem. I pieczemy w 180'C około 60 minut.
Smacznego!
Margarynę rozpuścić i odstawić na bok, żeby przestygła.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, kremową masę. Twaróg zmielić, zmiksować ze śmietaną i połączyć z masą jajeczną. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Na koniec ciasto wymieszać z posiekaną czekoladą i olejkiem rumowym. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy babkowej z kominkiem. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 st.C (lub z termoobiegiem w 160 st.C). - See more at: http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2013/11/babka-serowa-z-czekolada.html#sthash.SUCnWnMy.dpuf
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, kremową masę. Twaróg zmielić, zmiksować ze śmietaną i połączyć z masą jajeczną. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Na koniec ciasto wymieszać z posiekaną czekoladą i olejkiem rumowym. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy babkowej z kominkiem. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 st.C (lub z termoobiegiem w 160 st.C). - See more at: http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2013/11/babka-serowa-z-czekolada.html#sthash.SUCnWnMy.dpuf
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz