Składniki:
- 125 g margaryny
- 200 g płynnego miodu
- 3 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1 i 1/2 szklanki kakao
- 1 i 3/4 szklanki mąki
- 3 łyżki śmietany
- 1 i 1/2 łyżki przyprawy korzennej
- 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Następnie do masy dodajemy śmietanę, przesianą mąkę z przyprawą korzenną, kakao, sodą oczyszczoną. Miksujemy dokładnie do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.
Ciasto wlewamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 60 minut w 180'C. Dekorujemy wg uznania.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz