wtorek, 19 marca 2013

Risotto z kiełbasą i czerwoną papryką

Już dawno nie robiłam tej potrawy. Czas przypomnieć sobie jej smak.



Składniki:
  • 2 op. ryżu
  • 1 czerwona papryka
  • 1 kiełbasa śląska
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • świeży lub mrożony zielony groszek
  • świeża natka pietruszki
  • świeży koperek
  • sól
  • pieprz
 Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni, na oliwie z oliwek smażymy drobno posiekany czosnek i cebulę pokrojoną w piórka. Po zarumienieniu wyjmujemy je z patelni i smażymy kiełbasę pokrojoną w półksiężyce. Po zarumienieniu kiełbasy, wrzucamy przesmażony czosnek z cebulką, dodajemy drobno pokrojoną paprykę i zielony groszek, drobno pokrojoną natkę pietruszki i koper. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Następnie wrzucamy ugotowany ryż, mieszamy i gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...