Składniki:
- 3 papryki czerwone
- puszka pomidorów
- 1 duża cebula
- 2 duże ząbki czosnku
- 2 kiełbasy śląskie
- przyprawy: papryka czerwona łagodna, pieprz ziołowy, sól, bazylia, czosnek granulowany
- olej
- ryż
W garnku, najlepiej żeliwnym na małej ilości oleju smażymy do zarumienienia pokrojoną w piórka cebulę i poszatkowany drobno czosnek. Wyjmujemy je i na ich miejsce wrzucamy kiełbaskę, która lekko podsmażamy. Następnie wrzucamy wcześniej usmażoną cebulkę z czosnkiem i pokrojoną według uznania paprykę i przyprawy. Dusimy na małym ogniu ok. 20 minut a następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy jeszcze ok. 20 min.
Podajemy z ryżem
Uwielbiam leczo! Cudowna odmiana od dzisiejszych walentynkowych słodkości!
OdpowiedzUsuńPyszności serwujesz!
Pozdrawiam:)
Dziękuję i także pozdrawiam :)
Usuń