niedziela, 29 grudnia 2013

Kokosanki

Dla fanów kokosu to wspaniały przysmak. Oto znakomity przepis na kokosanki, mięciutkie w środku z chrupiącą skórką. Idealne zwłaszcza jeśli zostanie dużo białek i macie w domu wiórki kokosowe. Szybkie i tanie a zachwycą małego i dużego człowieka.



Składniki:
  • 4 białka
  • 130 g cukru
  • 200 g wiórków kokosowych
  • papier do pieczenia lub silikonowa blaszka
Białka ubijamy na sztywną masę, następnie dodajemy cukier i ubijamy aż powstanie nam masa na bezę. Dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.

Pieczemy w 180'C około 20 minut. Trzeba obserwować czy skórka już się zarumieniła. Jeżeli pieczemy na papierze do pieczenia, kokosanki zdejmujemy z niego dopiero jak wystygną.




Polecam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...